Velkommen til ny politisk rådgiver

Thiren er engasjert som ny politisk rådgiver for ONF. Han er tidligere utdannet helikoptertekniker, og tar med seg verdifulle erfaringer fra student- og utdanningspolitikk. 

Aleksander Aven Thiren, bedre kjent som Thiren, tiltrådte som politisk rådgiver i ONF på tampen av året 2020. Tidligere har han blant annet arbeidet som helikoptertekniker i Luftforsvaret. De siste årene har han studert Sosiologi ved NTNU og engasjert seg i student- og utdanningspolitikk.  

Ved NTNU engasjerte han seg tidlig i studentpolitikken og har blan annet arbeidet på heltid som fagpolitisk ansvarlig i Studenttinget ved NTNU. Han har også hatt en rekke andre politiske verv både lokalt og nasjonalt.

– Jeg er utrolig glad for muligheten til å jobbe med fagskolepolitikk. Jeg opplever at ONF har fornuftige ambisjoner for sektoren, samt et ønske om å ta vare på en mangfoldig studentgruppe. Jeg gleder meg til å ta fatt på viktige politiske saker for fagskolestudentene. I tiden fremover vil det bli mye arbeid rundt effektene som pandemien har hatt for fagskolestudentene. Ellers er det en drøss med andre interessante og viktige saker: fagskolens synlighet, finansieringsmodellen for fagskole, opptrappingsplan for studieplasser i fagskolen, for å nevne noen. Det blir kort sagt en veldig spennende tid fremover, sier Thiren.

 Leder for ONF, Wictor Østvand Jensen, mener det har vært en spennende ansettelsesprosess.

 – Det er flott å få Thiren med på laget. Det har vært mange gode kandidater, og vi er trygge på at Thiren er rett person for stillingen. Han har allerede vist nyttig innsikt for politikken og er et godt tilskudd både politisk og sosialt. Med den raske utviklingen som fagskolen har gått gjennom de siste årene så vil Thiren som politisk rådgiver ha en svært viktig rolle fremover i ONF. Vi gleder oss til det videre samarbeidet med Thiren for å synliggjøre fagskolen enda sterkere politisk og skape gjennomslag for fagskolestudentenes rettigheter, sier Wictor Østvand Jensen. 

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Stikkord: