Gjennomslag: Stortinget satser på studieplasser

ONF-leder Wictor Østvand Jensen jubler etter at flertall bestående av Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Senterpartiet har kommet til enighet om en avtale om kompetansereformen. Avtalen innebærer at det skal innføres en opptrappingsplan for studieplasser i høyere yrkesfaglig utdanning, som gir 1000 nye fagskoleplasser hvert år i fem år.

– Dette er en sak ONF har kjempet for i flere år, og det er en stor seier for oss a vi endelig fikk gjennomslag for en forpliktende opptrappingsplan. Det er ekstra stas at forslaget kom etter stortingshøringen om kompetansereformen, der ONF var til stede og tok tydelig til orde for nettopp disse tiltakene.

I tillegg til en opptrappingsplan, er det også besluttet at det skal opprettes 2000 nye studieplasser allerede fra høsten av.

– Vi er inne i en krisetid, med enorm arbeidsledighet. Da er det helt nødvendig å satse på utdanning, og særlig videreutdanningsmuligheter for permitterte og arbeidsledige. Jeg er glad for at Stortinget ser at fagskolen er en viktig del av løsningen på krisa, og at de tar grep for å få på plass flere studieplasser umiddelbart.

Jensen forventer at opptrappingsplanen følges opp i statsbudsjettene i årene framover, og lover at ONF skal følge opp saken videre.

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Stikkord: