Henrik Asheim ny statsråd for fagskole

Organisasjon for norske fagskolestudenter gratulerer Henrik Asheim med utnevnelsen som ny statsråd for høyere utdanning og forskning.

Asheim får ansvar for politikk knyttet til forskning, høyere utdanning, fagskoler, generell kompetansepolitikk og utdanningsstøtte i Kunnskapsdepartementet.

– Vi gratulerer Henrik Asheim med den viktige jobben som statsråd for alle Norges studenter. Vi gleder oss til samarbeidet, sier leder i ONF, Wictor Østvand Jensen

Fagskole plasseres sammen med annen høyere utdanning.

ONF jubler etter at det ble kjent at fagskole nå skal høre inn under statsråden for høyere utdanning.

Siden 2018 har fagskole ligget under kunnskapsministeren, mens statsråden for høyere utdanning kun har hatt ansvar for universiteter og høyskoler. ONF har tatt opp denne arbeidsfordelingen som et problem flere ganger, og er glade for at regjeringen endelig har lyttet til fagskolestudentenes krav.

– Vi er veldig fornøyde med at høyere yrkesfaglig utdanning endelig skal sees i sammenheng med annen høyere utdanning. Dette har vært et viktig krav fra fagskolestudentene, avslutter Jensen.

Takker Sanner for samarbeidet

– Jeg vil gjerne takke avtroppende kunnskapsminister Jan Tore Sanner for samarbeidet. Under Sanners ledelse har fagskolen fått et massivt løft, med ny fagskolelov, studiepoeng, gradstitler og nye studieplasser. Vi er nå midt i en viktig prosess der høyere yrkesfaglig utdanning endelig er i ferd med å få den plassen den fortjener i utdanningssystemet, sier Jensen.

Foto: Stortinget.

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Stikkord: