Intervju med hovedstyremedlem Jonas Røgeberg


jonas.jpg

Navn: Jonas Røgeberg

Alder: 24

Rolle: Hovedstyremedlem 

 

Hvor kommer du fra?

Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover, ligger Oslo, ei lita storby under himmelhvelvingen. Sjølberga med både dampysteri og campingplass, lokalavis og egen Tv-sender. Fritt for vær og vind, akkurat der morgensola renner opp over Oslogryta, bodde snekker og byoriginal Jonas Røgeberg.

Hvilken fagskole går du på nå, og hva studerer du?

Fagskolen Innlandet, på bygglinja. 

Hvorfor valgte du den utdanningen?
Fordi jeg ville ha en stilling med mer ansvar og nye utfordringer, samt personlig utvikling og tilegne seg nye kunnskaper og ferdigheter.

Hvorfor bestemte du deg for å stille til valg i ONF?

Fordi ONF gjør et viktig arbeid, og jeg kunne tenkt meg å være en del av det. I tillegg virket det slik at det var mangel på interesse og jeg kunne godt ta på meg den jobben.

Hvordan skal du kombinere studie med din rolle i ONF?

Det blir spennende å se. Er ikke så bekymret for at det ikke skal fungere. Har mer enn nok fritid uansett.

Hva mener du er viktig for ONF å jobbe med fremover?

At vi skal bli mer kjent blant folket og mer annerkjennelse til fagskolen og fagskolestudenter både nåværende samt de som er ferdig. At næringslivet skal vite hva fagskolen er, hva slags kunnskaper studentene får av å gå på fagskole og hvilken nytte man har for næringslivet. I tillegg synes jeg det er viktig å fokusere på fremtidige fagskolestudenter. Elever på ungdomsskole og VGS vet ikke hva fagskolen er. De vet ikke at den eksisterer. De vet heller ikke hva slags muligheter de har ved en eventuell fagskoleutdanning. 

Hvordan skal vi klare det?

 Informere næringsliv og VGS/ungdomsskoleelever. Å sørge for at fagskoler er representert på utdanningsmesser, karrieredager ol.

ONF jobber for å styrke studentdemokratiet ved fagskoler. Hva er studentdemokratiet for deg og hvorfor er det så viktig?

 Det er viktig å få frem de meningene studentene faktisk har. Og det får man med et godt studentdemokrati. I tillegg vil de dyktigste/mest motiverte havne i stillinger på enkeltskolene og kan representere skolen sin ved instanser som ONF. 

Hva liker du å gjøre på fritiden, og har du noen hobbyer?

Trene, Netflix, venner, sprell og spetakkel. Glad naturen, stå på langrenn i skogen eller på fjellet, eller telttur med venner. Brygger eget øl innimellom. 

Hvordan motiverer du deg? 

Resultater er alltid motiverende, også hjelper det hvis arbeidet i seg selv er engasjerende og viktig. Eller i alle fall at man føler at det er det. Så lenge det er en grunn til et stykke arbeid og den grunnen er rimelig, er det nok egentlig. 

Hva ønsker du til alle fagskolestudentene?

En lærerik og engasjerende studiehverdag der de trives på alle måter. 

 

 

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Stikkord: