Krever å bytte statsråd

Vi er skuffet over at regjeringen plasserer fagskolene sammen med barnehager, og ikke med annen høyere utdanning der vi hører hjemme, sier fungerende leder i Organisasjon for norske fagskoler, Christoffer Blaalid.

I den nye regjeringen er det opprettet en egen statsrådpost for høyere utdanning. Mens Iselin Nybø (V) får ansvar for universiteter og høyskoler, skal fagskolene ligge under kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. 

ONF er skuffet over beslutningen, og mener den bryter med intensjonen i Stortingets vedtak om at fagskoler skal defineres som høyere yrkesfaglig utdanning. I det intervju med Klassekampen krever Blaalid at fagskolene blir overført til ministeren for høyere utdanning.

 – Når fagskolestudentene ikke ligger under samme statsråd som resten av studentene, kan vi bli glemt i viktige spørsmål. Et eksempel er studentombud, som nå skal innføres ved alle høyere utdanningsinstitusjoner. Selv om regjeringen har lovet likestilling av fagskolestudenter og andre studenter, er det ikke lagt opp til at fagskolene skal få studentombud, sier Blaalid. Han understreker at ONF vil fortsette å jobbe for at fagskolestudenter får like rettigheter som studenter på universiteter og høyskoler.

For ytterligere kommentarer, kontakt fungerende leder Christoffer Blaalid på telefon 952 14 204.


Klassekampen 21. februar 2018

Klassekampen 21. februar 2018

 

 

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Stikkord: