Stor etterspørsel etter fagskoleutdannede, men for få studenter på fagskoler

Mandag 28. august la NHO fram kompetansebarometeret 2017 som viser et udekket behov for fagskoleutdannede blant deres bedrifter. Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) mener det understreker nødvendigheten av en økt satsning på studieplasser til fagskoler.

Kompetansebarometeret 2017 viser at 5 av 10 av NHOs bedrifter vil ha behov for fagskoleutdannede de neste fem årene. Det er størst behov for utdanninger innenfor naturvitenskaplige fag, håndverksfag og tekniske fag etterfulgt av økonomiske og administrative fag.

For få velger i dag fagskoleutdanning til å dekke næringslivets etterspørsel. Totalt studerte 15 000 på fagskoler i Norge i 2016 mot 269 000 studenter på høyskoler og universitet samme år.

–       Det er tydelig at antallet studenter på fagskoler er for lavt i forhold til behovet næringslivet har for denne utdanningsveien. Vi oppfordrer derfor politikerne til å prioritere flere studieplasser til fagskoler i kommende stortingsperiode, sier Silje Kjørholt, leder i Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF).

ONF vil bygge ut fagskoletilbudet innenfor de fagretningene arbeids- og næringslivet etterspør med en forpliktende opptrappingsplan i antall studieplasser. I tillegg må fordeler med utdanningsveien synliggjøres for å øke antallet studenter.

–       Med fagskoleutdanning stiller du sterkt på arbeidsmarkedet i flere bransjer. Det er viktig å synligjøre disse fordelene for å gjøre fagskole til et attraktivt studievalg for flere, sier Kjørholt.

Les mer om NHOs kompetansebarometer 2017 her.

 

Kontakt: Silje Kjørholt T:458 42 743

 

 

 

 

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Stikkord: