Studiepoeng viktigst for fagskolestudenter

Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) vil ha studiepoeng til fagskolen, men er skeptiske til å lage yrkesbachelor. 

Les innlegget på khrono.no 

Kent Gudmundsen fra Kunnskapsutvalget i Høyre sier til NRK onsdag 06.04 at de vil foreslå studiepoeng til fagskolen og yrkesbachelor til partiprogrammet på Høyres landsmøte førstkommende helg.

Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) har lenge jobbet for like rettigheter til fagskolestudentene og er positive til at Høyre nå kommer med forslag om studiepoeng.

” Studiepoeng vil gjøre fagskolen mer attraktiv, som en høyere yrkesfaglig utdanning, og gi studentene flere muligheter til videre studier, og i arbeidslivet. Uten studiepoeng fortsetter fagskolen å være atskilt fra annen høyere utdanning. Norge trenger flere som velger yrkesfag på videregående, og fagskolestudier, og da er studiepoeng en riktig begynnelse.” sier Silje Kjørholt leder for Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF).

Kent Gudmundsen sier til NRK at han mener vi må tenke nytt for å rekrutter til fagskolen, og gjøre det mulig å ta bachelor i yrkesfag. Fagskoleutdanning i dag varer fra seks måneder til inntil to år og skal kunne tas i bruk direkte i arbeidslivet.

”ONF mener det er viktig å tenke nytt, men er vi er mer opptatt av at et løft nå gis til fagskoleutdanning på inntil to år. Fagskolen skal være yrkesrelevant og hvis det skal være snakk om et tredje år og yrkesbachelor, må det finnes et klart behov i arbeidslivet.”, sier Silje Kjørholt.

Over halvparten av NHOs medlemsbedrifter uttalte i kompetansebarometeret 2016behov for fagskoleutdannende. Regjeringen har som ambisjon å styrke yrkesfagenes og fagskolens posisjon og til høsten legger Kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen fram en stortingsmelding om fagskolen.

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Stikkord: