Vi vil ha like rettigheter!

Les innlegget til ONF leder Silje Kjørholt på khrono. Studentene i fagskolen er ettertraktet arbeidskraft, men har færre rettigheter enn studenter i annen høyere utdanning.

 NHOs kompetansebarometer, som ble lansert onsdag 17.02, viste igjen et udekket behov for fagskolekandidater, blant halvparten av deres medlemsbedrifter.

Samtidig er det kun 16 000 studenter i fagskolen mot 250 000 på høyskoler og universitet. Fagskolestudentene har ikke de samme rettighetene som studenter i annen høyere utdanning.

”For å rekruttere studenter til fagskolen må fagskoleutdanning anerkjennes som en høyere yrkesfaglig utdanning, og likestilles med høyskolene og universitetene. Studentene i fagskolen skal ha de samme rettighetene som andre studenter. Med studiepoeng og medlemskap i studentsamskipnadene”, sier Silje Kjørholt, leder i Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF).

Bare for en dag siden sa NHO-direktør til klassekampen at hun ønsker seg kampanjer som viser etterspørselen i næringslivet, og kan bidra til å rekruttere ungdom til fagskolen.

På lanseringen av NHOs kompetansebarometer sa Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen at regjeringen har som mål at fler velger fagskole, og at den i dag ikke er anerkjent nok. Til høsten legger regjeringen fram en egen stortingsmelding på fagskolen.

Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) er interesseorganisasjonen til studenter ved fagskoler i Norge. ONF ble stifta i 2012 og har i dag omkring 7000 medlemmer på 21 fagskoler i Norge.

Innlegg på Nettavisen Khrono

Innlegg på FriFagbevegelse

Del:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Stikkord: