Regjeringen lover 25 millioner kroner til studieplasser på fagskoler

Regjeringen lover 25 millioner kroner til studieplasser på fagskoler

Regjeringspartiene vil sette av 25 millioner kroner til studieplasser på fagskolene på statsbudsjettet 2018. Dette er gledelige nyheter og noe ONF har jobbet for, sier leder i Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) Silje Kjørholt.

-       Vi har fremmet opptrapping i antall studieplasser på fagskolene og det er positivt at regjeringspartiene nå vil prioritere dette på neste statsbudsjett, sier Kjørholt.

-       Vi er opptatt av at studietilbudet på fagskoler skal svare på konkrete behov i arbeids- og næringsliv. Det er derfor viktig å fordele nye studieplasser til fagfelt som er etterspurte av arbeids- og næringsliv. Vi vet vi trenger flere studenter til bygg og tekniske fag, men også innenfor helse og oppvekst, sier Kjørholt.

Det var Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) og finansminister Siv Jensen (FrP) som la fram sin plan for å ytterligere styrke yrkesfaglig utdanning på videregående skoler og fagskoler det neste året. Saken sto først i Dagbladet mandag 04.09. Les saken her.

Kontakt: Silje Kjørholt T: 458 42 743 leder@fagskolestudent.no

 

 

Hva betyr fagskolemeldingen for deg som student?

Hva betyr fagskolemeldingen for deg som student?

Stor etterspørsel etter fagskoleutdannede, men for få studenter på fagskoler

Stor etterspørsel etter fagskoleutdannede, men for få studenter på fagskoler